Wie is Herbert en waarom deze tocht?

Home >
Wie is Herbert en waarom deze tocht? >
Het goede doel en de sponsors >
Pelgrims en de St. Jacobsroute >
Reisschema 2008 en routekaart >
Nieuwspagina >
Gastenboek > / Guestbook >
Bronnen en aanraders >
Weblog 2008 >

Camino 2009 Via de la Plata >
Weblog 2009 >

ENGLISH SITE (under construction)


E-mail Herbert >

Ter nagedachtenis
Ugchelen, mei 2008
"Mijn vrouw Dea is in april 2007 aan de gevolgen van darmkanker overleden. Zij was heel erg sociaal en hulpvaardig en stond altijd klaar voor mensen die hulp nodig hadden. Als ode aan haar zal ik deze sponsorfietstocht maken naar Santiago de Compostella, de "camino". De volledige opbrengst van deze tocht gaat naar het Roparunhuis van de stichting 'kLeef!
Mijn camino begint bij mijn voordeur en eindigt in Fisterre (Spanje), een tocht van ongeveer 2800 km en ik ga alleen. Mijn geplande vertrekdatum is 26 mei 2008; ik denk er 5 weken over te doen, zodat ik eind juni in Santiago zal zijn en daarna mijn tocht in Fisterre zal beŽindigen.
Onderweg zal ik mijn
weblog > bijhouden door het uploaden van foto's met mijn gsm die dan rechtstreeks op de weblog te zien zullen zijn. Voorzover mogelijk zal ik berichten via internet-cafťs op de weblog plaatsen.
De naam van deze site "avsantiago begint" is een speelse verwijzing naar "gegroet santiago, de reis begint". En om de reis een meer positieve thema te geven, heet mijn weblog: "avsantiago begint nu!"
Alvast heel hartelijk bedankt voor uw bijdragen, ook namens stichting 'kLeef!
"
Herbert Ramakers van Praag

De pelgrim
In mei 2008 is Herbert Ramakers van Praag 67 jaar. Het jaar ervoor, in 2007, overleed zijn vrouw Dea op 59-jarige leeftijd na een ziekbed van 8 maanden aan de gevolgen van darmkanker. Herbert en Dea hebben vijf kinderen uit vorige huwelijken en zes kleinkinderen. Het overlijden van Dea heeft de wereld van de familie op zijn kop gezet.
Ter nagedachtenis aan Dea heeft Herbert een sponsorfietstocht gemaakt. De volledige opbrengst van deze tocht is ten gunste gekomen van het Roparunhuis "Auke van der Veen" in Apeldoorn van de stichting 'kLeef!, een inloophuis voor kankerpatienten en hun familie.
Hij is 26 mei 2008 vertrokken vanuit zijn woonplaats Ugchelen (bij Apeldoorn) naar de bekende Spaanse bedevaartplaats Santiago de Compostella. Hij wilde op deze wijze graag de organisatie en haar medewerkers bekendheid en steun geven. Op die manier kunnen kankerpatiŽnten en hun familieleden of nabestaanden wellicht ook de weg naar het Roparunhuis vinden zoals hij dat heeft gedaan.
De kosten voor de reis en de voorbereiding hiervoor zijn door Herbert zelf betaald.

"Een bundel kracht"
Herbert is betrokken geweest bij een gespreksgroep voor nabestaanden van kankerpatiŽnten. Hij heeft in dit verband zijn verhaal gedaan als bijdrage voor het boek "Een bundel kracht" >. De inhoud van het boek bestaat uit diverse interviews met kankerpatiŽnten of hun nabestaanden en is samengesteld door journaliste Judith Wermenbol.
Op maandag 10 maart 2008 is het eerste boek van de persen gerold. Op maandag 7 april 2008 zijn de eerste exemplaren van het boek aan de 30 geÔnterviewden aangeboden tijdens een bijeenkomst in de hal van het gemeentehuis van Apeldoorn.

onder voorbehoud. deze site is met de grootste zorg samengesteld. onregelmatigheden of fouten in de site kun u melden aan de webmaster >

Laatste wijziging op: 17-02-2009 21:12